Hopp til innholdet
Lag pizza med sprø bunn i en pizzaovn

Lag pizza med sprø bunn i en pizzaovn

Drømmer du om pizzaovn til terrassen? En vedfyrt pizzaovn gir deg god steinovnspizza med sprø bunn på få minutter. En pizzaovn er enkel i bruk og gir spennende muligheter for matlaging utendørs.

Pizzaovn til uteplassen

Det finnes ulike modeller i forskjellige størrelser, med eller uten støtteben. Finn en favoritt til din uteplass.

Slik bruker du en pizzaovn

Lag et lite bål i midten av pizzaovnen. Bruk småkløyvd ved, gjerne bjørkeved. Sørg for god trekk i starten, til du får god fyr. For å kunne steike pizza bør lufttemperaturen være ca. 400°C og underlaget i ovnen ca. 350°C. Det tar ca. 15 minutter før pizzaovnen er klar for steiking.

Når optimal temperatur er oppnådd kan pizzaen steikes. Tilfør småkløyvd ved innimellom, ca. hvert 3-5 minutt, for å holde liv i flammene.

Bruk gjerne vår oppskrift på pizzabunn sammen med din favorittopping. Ha godt med mel på underlaget når bunnene kjevles ut, så de ikke setter seg fast.

Steinovnen holder lenge på varmen, og restvarmen er ypperlig til brødbakst. Hva med å lage steinovnsbakt brød?​​​​​

Tilbehør

Godt og funksjonelt tilbehør sikrer at steikingen går som en lek. Spadesett 90 består av ildrake, pizzavender, stålkost og pizzabrett. Ildrake og stålkost brukes for å rengjøre steikeflaten for glør og aske. Pizzavenderen gjør det enkelt å håndtere pizzaen under steikingen.

Drømmer du om pizzaovn til terrassen? En vedfyrt pizzaovn gir deg god steinovnspizza med sprø bunn på få minutter. En pizzaovn er enkel i bruk og gir spennende muligheter for matlaging utendørs.

Forrige innlegg Neste innlegg