Smør inn fisken med smør/kryddersmør, utenpå & inni.
Ha rikelig med salt & pepper i buken, & utenpå fisken.
Legg inn en god bunt med dill i buken
Klem ut saften på en halv sitron over dillen
Skjær opp sitronskiver, & legg inn i buken
Til steking kan du bruke enten stekepanne, grillrist, grillplate, eller stekehelle. Lag bålet i god tid før steking for å unngå dirkete flammer på fisken, eller det du steker fisken på – det optimale er å stede den når det er glør.
Steketiden avhenger av størrelsen på fisken og varmen fra bålet. Ikke snu fisken for tidlig, da vil du ødelegge stekeskorpen. Sjekk innsiden av buken før du snur fisken, om kjøttet er nesten gjennomstekt er den klar for å snu.
Grilla hjertesalat
Del hjertesalaten i to, på langs
Pensle salaten med ønsket smør / olje
krydre hele salaten med salt og pepper
Hjertesalat grilles på høy varme i ca. 2-3 minutter.
Karamelliserte gulrøtter & pastinakk
Kutt opp gulrøtter og pastinakk i 4 på langsiden. Deretter kok i vann i ca. 12 minutter (hell av resterende vann når de er ferdig kokt).
Ha smør, sukker, salt, tranebær, pekannøtter og timian i panna. Bland inn gulrøtter & pastinakk til alt er dekket.
Stek videre i ca 7-10 minutter, rør godt underveis.
Nyt et bedre måltid i frisk luft, rundt varmende flammer. Helgrilla ishavsrøye med karamelliserte gulrøtter & pastinakk og hjertesalat er en god kombinasjon mellom søtt, syrlig, salt & friskt. Les mer om hvordan du kan tilberede retten over bålpanna.