Hopp til innholdet

Bedrift med forhandleravtale? Logg inn i B2B-portalen.

Davids skrei på bål med brunet nøttesmør
Oppskrift | Bålmat

Davids skrei på bål med brunet nøttesmør

Ingredienser

  • Skrei (vanlig torsk kan også brukes)
  • Asparges
  • Sitron
  • Hasselnøtter
  • Smør
  • Bordsalt
  • Sort pepper
  • Fersk persille

Slik gjør du:

Slik gjør du
Følg stegene her, og de ulike ingrediensene er klare til servering samtidig!

Skrei

  1. Kok opp vann til aspargesen, ha i godt med salt. Det skal være rikelig med vann, slik at aspargesen dekkes. Aspargesen trenger kun 1 minutt i det kokende vannet for best konsistens.
  2. Ta frem skreien og tørk av den med papir. Strø over med salt.
  3. Sett stekepannen på bålet med en god klump smør og litt olivenolje. Når smøret slutter å frese er pannen varm.
  4. Stek fisken ca 5 min på hver side, avhengig av temperatur og tykkelse på fileten.

Nøttesmør

  1. Brun smør og hakkede hasselnøtter på lav temperatur til det blir gyllent og fint. Pass godt på her, slik at nøttene ikke blir svidd.
  2. Grill noen båter av sitron til dekorasjon og for en ekstra spiss på smaken.
  3. Ha oppi aspargesen.

Middag eller lunsj?
Potetstappe eller båtpoteter er godt som tilbehør hvis fisken skal spises til middag, til lunsj kan du droppe poteten for å gjøre det litt enklere for deg selv.

Vel bekomme!

Det er vinter, og tid for skrei. Fra januar til april er man så heldig å få tak i denne delikate torskefisken, som kommer fra Barentshavet til Norskekysten for å gyte. Det hvite fiskekjøttet fra skreien har en god fasthet og smaker ekstra godt! Med gode råvarer er det lett å imponere med en bedre middag eller lunsj rundt flammene.

Produkter benyttet i denne oppskriften

Type: Bålmat

Stekepanne

Vanlig pris kr 499,00
Salgs pris kr 499,00 Vanlig pris

Fast turkamerat under høstjakta eller fiskteturen på vidda. Liten nok til puttes i tursekken, stor nok til å diske opp med den ene godbiten etter den andre. Her lukter det egg og bacon, små pannekaker og ørret som krøller seg i panna. Liten og praktisk støpejernspanne med ekstra langt skaft av tre, til bruk på bål og bålpanne.

Type: Bålmat

Grillsett

Vanlig pris kr 859,00
Salgs pris kr 859,00 Vanlig pris

Espegard® Grillsett er et flott og kvalitetssikkert grillsett i tre deler: En grillklype, en steikespade og en tranchergaffel. Alle delene er laget av børstet, rustfritt stål, som gir holdbarhet og motstandsdyktighet mot værforhold. Håndtakene er laget av tre, noe som gir et naturlig og behagelig grep. Settet leveres i et flott skinnetui, som gjør det enkelt å oppbevare og ta med seg.

Davids skrei på bål med brunet nøttesmør

Tips

Serveringstips
Legg opp asparges og torsk på en tallerken. Hell over nøttesmøret, før det hele toppes med sitron og nykvernet sort pepper og eventuelt litt fersk hakket persille.