Hopp til innholdet
Tips og råd om bruk av vedfyrt pizzaovn

Tips og råd om bruk av vedfyrt pizzaovn

En pizzaovn er enkel i bruk og gir spennende muligheter for matlaging utendørs. Å steke pizza tar bare noen få minutter, og pizzaen får en perfekt sprø bunn.


Hvordan fyre opp pizzaovn

Bruk godt med ved og vent til ovnen har optimal temperatur, som tar ca. 15 minutter, før du starter stekingen. Småkløyvd bjørkeved egner seg godt. Når optimal temperatur er oppnådd, kan du tilføre små vedkubber innimellom, ca. hvert 3–5 minutt, for å holde liv i flammene.

Optimal temperatur i pizzaovn

Når du skal steke steinovnspizza, bør lufttemperaturen være ca. 400°C. Bunntemperaturen (underlaget i ovnen) bør være ca. 350°C.

TIPS: Steinovnen holder lenge på varmen, og restvarmen er ypperlig til brødbakst – hva med å lage steinovnsbakt brød?

Steke pizza

Bruk gjerne vår oppskrift på steinovnspizza som du finner her.

Sett frem pizzatopping, mel, pizzadeig og utstyr som kjevle, pizzaspader, pizzabrett og pizzahjul – gjerne i nærheten av pizzaovnen. Kjevle ut pizzabunnene og topp dem med din favorittopping når ovnen er varm nok. Bruk godt med mel på underlaget pizzadeigen kjevles ut på, og på pizzaspaden, så bunnen ikke setter seg fast. Plasser pizzaen i ovnen ved hjelp av pizzaspaden.

Det tar få minutter før pizzaen er klar. Bruk pizzaspaden for å snu pizzaen underveis.

TIPS: Hvis dere er flere som skal nyte pizza sammen, kan det være lurt at én person tar ansvar for steking og en annen for baking og topping. Da går forberedelser og steking raskt unna, og dere kan nyte pizza etter pizza. Husk bare å lage nok – steinovnspizza går unna!

Forrige innlegg Neste innlegg